Tuesday, April 5, 2011

Maharajalawak... (@_@)




Bersemak sudah blog aku nih,tak de mase nak meng'hupdet eyh...
sekarang tibe lah mase otak aq bekerja keras dan tangan berhempas pulas tok menaip[ayat ape nyh,tapi bule le ye nak faham]...


Maharajalawak,memang lawak pon.Peserta lawak pulak semua bole tahan lawak nye,ada di antara mereka ini juga pernah menjadi juara dan finalis Raja Lawak sebelum ini,And yang penting,Nabil pon ade join sekali tu,orang N.Sembilan boleh punyoo..Den sokong ko Nabil..[Tetibe semangat anak jati waghieh lak datang haa,sapo nak jawab sile put your hands in d'air]


Jangan lupe,tengok maharajalawak nyh setiap hari Sabtu di Astro Channel


Pelawak-pelawak yang join maharajalawak....memang lawak ;)


if korang nak taw,pemenang maharajalawak nyh nanti bole beli umah CASH okay pakai duit yang dorang menang taw...Banyak jugak,untung lah if menang,so dorang kena lah wat lawak yang betul-betul lawak,bukannya lawak spastik ataw lawak yang lucah okay...And lagi satu,x yah lah wat lawak yang menjatuhkan air muka orang lain,t naya jek kena saman,sapa maw jawab nanti,hangpa jugak yang susah naa...
  • Pemenang/Juara Maharajalawak : RM300,000.00
  • Naib Juara Marajalawak            : RM200,000.00
  • Tempat Ketiga Maharajalawak  : RM100,000.00

Lumayan sungguh kan hadiah nye tuh,jeles sugguh makcik if dapat adiah BESAR tuh...


Jom scroll kebawah lagi untuk tau PESERTA PILIHAN aq dalam Maharajalawak nyh okay...caps lock tuh tok menjelaskan lagi naa...






Kumpulan Balas nyh best,tapi dorang asek melawak menggunakan double meaning lah...Memang lah orang gelak,terutama budak-budak muda kan...Den confirm punyo lah korang golakkan..Yang aku suke pasal Kumpulan Balas nyh bile dorang melawak menggunakan loghat Penang dorang tuh.Aq rase macam unik jek,lagipon dorang nyh agak kreatif,persembahan pon tak berapa nak menghampakan penonton juz double meaning dorang tu jek yang kene kurangkan sikit...Anyway gud luck to Kumpulan Balas okay.





Jihan lah peserta tunggal wanita Maharajalawak,aq x bape nak taw pasal jihan nyh,Korang rajin-rajin lah menggunakan Encek Google yew tok Search.. ;) ...Saje letak as peserta pilihan coz kami kan perempuan,so kene lah bagi support juga..





Si bujang Sepah...Opsss,not allbujang hokay,t marah lak CT Sarah tuh...Aq pon suke Sepah,dorang slalu wat lawak Spontan and bersahaja...Chaiyok2 Sepak...I luv Silalitamplom tuh[betol ke aq eja nyh???]






Jozan in da Club yaw....Hu3...Jozan nyh aq rase bakal menjadi pemenang Maharajalawak..Tapi lawak dorang last week ntah hape2 ntah...Kurang lawak lah..Anyway aq hope this week dorang akan bagi lebih lawak lah..





Peserta pilihan terakhir aq tok Maharajalawak nyh x lain x bukan Nabil ler...Den kono bagi support gak kat waghieh nyh..Bukan pilih kasih tapi kito kono dulukan waghieh,bia N,sembilan banggo dongan anak nogoghi yo...ok cukup ler aq meloghat nyh haa,karang dilayan,sampai luso pon x abih-abih laei..






p/s :Pasnyh jom ler kite same-same meng'vote  dorang nyh menggunakan kuase veto ditangan kite...Ape lagi,sila lah topup banyak2 dan vote NABIL...Orang N.Sembilan tu poet... ;)

No comments:

Post a Comment