Friday, April 29, 2011

Renungan Jumaat : Who next..???

Salam hari Jumaat u'ols....
Hari Jumaat sudah tiba,tibalah masa esok sampai hari isnin kita bercuti kan...Jangan buat-buat tak taw ok,ari isnin cuti sempena 'LABOUR DAY'.Dapat jugak berehat-rehat 3 hari kat rumah kan...U'ols pernah dengar x lagu yang satu ketika dulu famous bak goreng pisang panas,even budak-budak pon taw nyanyi lagu tuh macam cendawan lepas hujan.Setiap kali lagu tuh keluar dalam tv jek,confirm kuatkan volume pastuh nyanyi same-same coz dah siap subtitle kat situ kan...lagu 'YOUR MOTHER'



Jom kite nyanyi sesama sambil menghayati maksud tersirat dan tersurat dalan bait-bait lirik lagu kat bawah ni...Kite semua perlu dahulukan ibu kita..bak lirik tersebut, ''Who next?Your mother...Who next?Your mother  and then your father ''..Which means kita kena dahulukan ibu and lepas tu baru ayah..Tapi lebih elok rasenya tak berat sebelah kot..Saya sayang dua-dua...Tanpa ibu ngan ayah,siapalah kita pada hari ni kan..



Who should I give my love to?
My respect and my honor to
Who should I pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hold you
And clean you and clothes you
Who used to feed you?
And always be with you
When you were sick
Stay up all night
Holding you tight
That's right no other
Your mother (My mother)

Who should I take good care of?
Giving all my love
Who should I think most of?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hear you
Before you could talk
Who used to hold you?
Before you could walk
And when you fell who picked you up
Clean your cut
No one but your mother
My mother

Who should I stay right close to?
Listen most to
Never say no to
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hug you
And buy you new clothes
Comb your hair
And blow your nose
And when you cry
Who wiped your tears?
Knows your fears
Who really cares?
My mother

Say Alhamdulillah
Thank you Allah
Thank you Allah
For my mother.


Terima kasih emak diatas segalanya.Lagu nyh describe ape yang sepatutnyer...ok,Entry yang seterusnya nanti kita akan bincankan lebih mengenai ini okk,Tunggu taw my dear readers...HAAAAA kepada lelaki-lelaki diluar sana,korang pandai-pandai lah bawak diri ke masjid and tunaikan sembahyang jumaat ya..Banyak pahala and ilmu yang korang akan dapat nanti...Renung-renungkan dan selamat beramal...







Terima kasih kerana membaca...   =)

2 comments: