Friday, May 6, 2011

Happy Mother Day...


Hye u'ols...
Ari jumaat lagi daaa,tapi kali nyh kite escape tok buat  Entry renungan jumaat yer....Coz sekarang mood untuk menyambut sambutan HARI IBU..selamat ary ibu mak,JUNAIDAH BT ABDULLAH...

Disebab kan itu,petang nyh lepas kerja,aq akan berangkat pulang ke rumah family untuk  bersama-sama keluarga,cehhhh ayat....


Mak,tunggu akak balik taw,bisik aq dalam hati... ;) (dalam at ade icon tu ker???conpius kejap..)




Gambar d'atas ni lah mak aq...Luv u mak...ok da mule la nak mengada-ngada nyh...Kalau nak taw,mase aq kecik2 dulu,mak aq garang giler weyh..Muka ni lah yang asek kena marah jek,tu la zaman kanak-kanak ribena aq bega sangat....Mak marah pon sebab nak disiplin kan anak nye yang degil nak mam nyh...Tapi sekarang mak lah best friends aq ,sangat setia okkk..mendengar jek ape yang aq merepek..even lah hal peribadi sume aq akan bercerita pada mak...ok STOP..



If nak cerita kat kawan-kawan,takut pula dowang MULUT TEMPAYAN jek...tapi x semua lah kan...Just beringat sebelum terkena...Pengalaman dulu da cukup mengajar aq supaya berhati-hati terhadap kawan...Bestfreinds korang baik tak???hope korang-korang pandai lah dalam memilih kawan ya...Jangan pula kena cucuk dari belakang d'kemudian hari...



Pic diambil semasa terai spec d'uptown Seremban


Bagi sesetengah orang,mungkin telah kematian ibu atau bapa,dan ibu atau bapa yang masih bernyawa ini lah yang menjadi ibu serta ayah bagi mereka kan..Dan ada juga yang telah kematian ibu tetapi mempunyai ibu tiri...even ibu tiri pon,tak salah korang untuk menyayangi serta menyambut hari ibu dengan ibu tiri korang sempena menghargai dorang...Dan haruslah korang beringat supaya tidak hanya menyambut atau menghargai ibu semata-mata hanya kerana  Sambutan Hari Ibu seluruh dunia.


Hari ibu???

Nak beli hadiah apa ya???


Hadiah???ini lah perkara yang memeningkan anak-anak untuk membeli hadiah kepada ibu masing-masing kan..Actually hadiah boleyh dibeli tetapi kasih sayang itu tiada nilai dan ukuran...Tanpa hadiah pon,cube korang spend time masa yang berharga  tu dengan ibu korang tapi jangan lah pulak lupakan dan tinggalkan ayah sorang-sorang kat rumah...Jangan lah bezakan hari ibu dan bapa...Sama jer bagi aq..




ok,sekarang apa kata kita fikirkan aktiviti menarik yang boleyh kita buat sempena sambutan hari ibu ni...Dah tentu-tentulah muka nyh akan memasak untuk ibuku..Macam mana pulak dengan korang-korang???Dah fikir-fikirkan belum ataw pon memang tak fikir langsung fasal nyh???So masih belum terlambat untuk memikirkan nya...Pada yang d'perantauan,jangan lupa untuk mengungkap kan ataw bahasa paling dekat 'wish' kan kat ibu masing-masing ya  walaupun dengan ''MAK,SELAMAT HARI IBU,mmmmuahhh..'' (mmuahhh tuh sebagai additional sahaja )




Jom kita berkongsi pengalaman korang dengan ibu masing-masing....Dan bagi yang kematian ibu,boleyh berkongsi kenangan korang dengan arwah ibu...Al-Fatihah untuk arwah ibu anda...Banyak-banyak kan berdoa agar arwah tenang diSANA dan ditempatkan bersama golongan-golonganNYA yang beriman

Amin..





Terima kasih kerana membaca... ;)

1 comment:

  1. Salam. moshi2..jalan2 singgah sini kejap..nice blog :)
    Sudi2 la baca my new entri @ frommetoyou ni ye..arigatou..(^____^)

    ReplyDelete