Wednesday, June 1, 2011

Tragedi tepi tasik...



Malam semalam,punyalah excited giler,masak-masak lepas abiz cite Nora Elena...After masak packing-packing barang sume pastu bergerak lah ke Taman Jaya,sebelah Amcorpmall...ingatkan boleyh lah berkelah macam tepi pantai,sambil makan sambil menghirup udara segar di tengah-tengah malam.tp x de la lewat sangat,lebih kurang dalam pukul 9malam jew.Tukar selera pulak,asyik makan kat umah/or kedai jek kan,so apa kata ubah selera dengan makan d'tepi tasik@kolam.Kitorang pon bergerak lah naik motor jew,coz menjimatkan minyak kereta ditambah pula d'sebabkan malaz nak redah jam jugak...


Cerita pon bermula.....


Adelah kereta BMW niyh memecut dari arah belakang motor sampai meter dye nak terkeluar agaknya sebelum sampai traffic light depan amcorpmall tuh,ala sebelah bangunan TNB tu..Kalao anda tak taw,cuba terai tengok kat google maps..Kitorang pon ape lagi,sampai pandang kete tuh kat belakang macam tak pernah tengok kereta..Ok,get ready...Lampu merah akan bertukar Colour hijau...


BMW tuh pon memecut sehabiz daya bila lampu dah bertukar colour hijau...Aq rase macam BMW tuh kena kejar dengan Along Bukit Beruntong kot..Aq dengan excited nyer tengok lah kereta tuh ngan MEA sampai lah kitorang telanggar lubang yang agak dalam...


Tragedi pon bermula lah,apabila motor tuh hilang kawalan d'sebabkan lubang yang kurang asam jawa betol tuh...Apelagi tayar motor pancit lah...Motor dah terhuyung hayang dah kat tengah-tengah jalan tuh...Nasib baik tak banyak kereta and d'tambah kereta laju time tuh...Kalau tak,tak boleyh nak kata apa lah...Confirm kitorang masuk hospital malam tadi..Thanks lah kat MEA coz kawal motor dengan baik time tayar pancit tuh,kalau MEA gelabah dah tentu-tentu kitorang kemana and motor kemana.........

Insiden berlaku betol-betol terjadi diantara tasik jaya and Amcorpmall...Kitorang juz kena u-turn jek nak ke Tasik jaya tuh kalau motor x pancit...Xpelah,yang penting selamat and tak der kejadian yang tak diingini berlaku kan...Kitorang facing 2nd problem pulak untuk betolkan tayar motor yang pancit tuh...Tengok jam dah pukul 9.30 malam,kedai motor pon dah tutup...Terai call membe-membe suruh pick-up kitorang kat situ...Nasib baik lah membe MEA baik hati nak ambil kitorang...Sambil tunggu membe nye,kitorang pon layan lah bekal yang dah bawak dari rumah tuh sampai member nya datang.... Janji dapat makan tepi tasik even sekejap,makan pon kena lah express...itupon dah cukup berpuas hati.. ;)..Next time pon bole buat lagi


After short conversation dengan member MEA,kitorang pon balik lah rumah dengan menaiki motor member MEA...Motor yang pancit pulak,member MEA bawa ke opis...Nasib baik lah opis Mea x jauh sangat dari tempat kejadian tuh..Kalau jauh,ponek lah den lak nolak motor tuh...


Tu jek lah kot yang aq nak sampaikan...aq dah macam buat karangan sekolah pon ade jugak nyh...Conclusion tok cerita nyh 'Berhati-hati dijalan raya,tukar tayar kepada tubeless'...

Renung-renungkan dan selamat beramal...








Terima kasih kerana membaca....;)

1 comment:

  1. terima kasih atas maklumat =)

    nora
    http://norapurplebridez.blogspot.com

    ReplyDelete