Tuesday, July 26, 2011

Kisah hatiku....

Nak berbelog pon ade pasang surut,entah-entah lepas ni bila lah lagi ada peluang nak mengisi masa terluang + lapang dengan berbelog...ada lagi ke macam ni lagi..Profession sudah berubah dari pekerja bekerjaya(kononnya) kepada pelajar yang berwawasan(mimpinya)..


Dah tak lama lagi da Fiza oiii,please behave....


Ohhhh,sedih seketika bila kenangkan balik aq kena counting saat-saat terakhir bekerja di ISS EVENT MARKETING nyh...Suka duka membangunkan perniagaan ni daripada mula sampai sekarang walaupon aq hanyalah watak pembantu sahaja,kononnya..Segala onak duri kami sebagai 1 team tempuhi,cehhh...ayat nak mantap saje...korang layankan aje lah yer...


Memang terasa sedih sangat2 bila x dapat jumpa Aunty cleaner lagi,setiap hari isnin borak2 ngan dorang,ramah betol dorang walaupon berlainan bangsa dan agama,itulah semangat 1 Malaysia namanya..hu3...


Rasa-rasanya,boleyh dapat ke lagi bos yang baik hati and menjaga kebajikan pekerjayanya..ouhhh,takot bila kenangkan apa yang akan jadi lepas nyh,after habis study,nak dapat macam ni balik boleh kew?Nasib baik lah,bos dah offer awal-awal lagi kat aq. "Make sure after 2 years,u datang kerja kat sini lagi ok"aq pon apa lagi.."yes,bos"....purghhhhh,lega rasa hati...Ada chance dapat bos baik hati lagi...bolehlah teruskan study dengan hati yang senang and tenang.


Lepas nyh x dapat lah nak join company lunch lagi ngan opismate...hurm,sedih...Esok la hari terakhir ngan dorang,lepas nyh da nak tumpukan pada study pulak..Farewell lunch,Sesungguhnya aq memang x suka farewell,tu membuatkan aq betambah sedih..Da la aq ni nampak je keras,tapi orang x taw hati ni macam jeli,senang jek pecah...huaaaaaa~xpayah lah farewell segala bole x???belanja tutti fruity pon dah cukup daa,puas hati sangat...



i want this,please....



Ok,harus start counting untuk hari2 terakhir...Lepas nyh,ada x agaknya orang nak rindukan aq...ok,x payah pikir apa-apa,aq taw yang aq bukannya artis....



menggapai flight,gemok nya kaw...unlike..;(





Terima kasih kerana membaca......;(

Friday, July 22, 2011

Rhythm of love...

Harini nak tempek video pulak bagi korang dengar...sangat-sangat best okkay + idea yang kreatif.Combination yang sangat sesuai...tambahan pula, CLara C sangatsss lah comel lotey...


Tengah-tengah stress baik lah layan video nyh,konpom stress korang hilang sampai terikut-ikut nak nyanyi lagu RYHTHM OF LOVE nyh...lagu pon easy to feel...


Have fun ya korang..







Semoga terhibur....;)

Friday, July 15, 2011

2 More days to go...

Yeppi....
Dia datang lagi...saat menjadi princess tok gadis-gadis yang bujang okkay...2 more days to go untuk pertambahan usia...Hari yang dilimpahi kasih sayang,dengan ucapan-ucapan yang sweet... tambahan lagi hari untuk menuntut hadiah dari pada siapa-siapa yang telah berjanji kat kita...


Heuuwwwwww,entry ni terpaksa dilepaskan untuk d'publish atas sebab-sebab keterujaan yang melampau sampai setiap 10 minit asek tengok kalendar biar tetiba magic turn to 18/7,he3..



Its time for MY BIRTHDAY...18/07/1989 <3 <3 <3

okkay,next week baru cerita....ni bagi tengok sikit gambar time last year punya birthday...sambil-sambil tu kepala nyh dok ligat memikirkan  skali nak adiah apa untuk tahun nyh... ;)



 kek secret recipe sempena turn to sweet 21 years old








  
owh,super duper sedap cake tuh..ada walnuts lagi...yummy2..





Blank picture untuk tahun ni,sama-sama kita nantikan..



Tahun nyh Tutti Fruity leyh sponsor tak agaknya... x mao makan kek pulak rasanya...im kinda in luv with tutti fruity even sebelum nyh x makan yogurt...sedap jek bila tutti fruity cair dalam mulut...yummmy,berangan sekejap la bersama tutti fruity...uhhh,rase macam lepas kerja,nak pegi cari tutti fruity lah pulak



owh,BTW esok ade contest lucky draw and dalam sebutan bahasa melayu cabutan bertuah...Mintak-mintak lah esok aq bertuah,1st prize rm10k..bole lah bershopping sakan kalao dapat hadiah tu...heuwww





Terima kasih kerana membaca...;)


Wednesday, July 13, 2011

Kencing bersepah..



Nak share 1 cerita lah ngan korang-korang semua,cerita yang segar and terbaik dari ladang...menggelikan dan pengotor giler-bagi aq lah,x taw lah korang dah baca nanti macammana pulak reaksi korang...

Cerita bermula... :

Korang pernah tak 1 tempat kerja dengan budak-budak tadika or kanak-kanak kecil yang x taw ape-ape langsung,opkos lah x penah and memang x de langsung kan...Nak bawak anak join kita kerja pon mustahil skali...Tapi hari ni aq rasa ade jugak budak tadika yang berkerja di area and 1 floor dengan opis aq nyh...Guess what...!!!


ok,straight to da point...

Tadi aq pergi toilet,nak buang air...and you know what,1 toilet bau hancing giler...Sebelum-sebelum nyh x de pon berlaku macam ni,ok jek kalau nak p toilet or even nak melepak dalam toilet pon bole walaupon toilet kat floor aq nyh dikongsi dengan 20 opis yang lain..Makcik cleaner pon bersihkan toilet setiap hari...Ok,fine disitu..







Aq pon dengan baik hati cari lah mana datangnye bau yang hancing tuh,OK NOTE di situ... nak termuntah aq,knape lah ade jugak perempuan yang kencing bersepah mengalahkan orang lelaki nyh...sorry bagi kaum lelaki..padahal dekat jek kot dengan toilet bowl tuh,nape lah bole pulak ko kencing di area toilet bowl tuh..Kencing ko dah la KOTOR,warna kuning keorenan okkay..Untuk maklumat bagi semua pembaca,air kencing warna jernih menandakan kita banyak minum air masak..Adoila,aq x taw nak cakap ape dengan spesis PENGOTOR macam nyh...Bagi korang pulak macam mana???



Tambahan lagi,dah la kencing bersepah kat situ,KO tambahkan pulak ngan perangai PENGOTOR ko tuh,yang KO masukkkan getah paip dalam toilet bowl tuh kenape???!!! Xfaham betol lah dengan perangai orang yang buat macam tuh...Kesian kot kat makcik cleaner esok pagi,nak kena lah pulak tutup hidung semata-mata nak membersihkan kencing bersepah tuh...Nak kata tak le pikir,sape yang bekerja kat floor nyh semua educated based kepada company yang ada...Ok,sorry,saya memeng emo bab-bab kebersihan nyh..



So,kepada pembaca-pembaca,even toilet korang ada makcik cleaner nak bersihkan setiap hari pon,tolong lah lepas melepaskan apa-apa pon,FLUSH tandas tuh balik...Tu pon untuk kebaikan bersama...Kita pon rase selesa nak guna balik lepas tuh...And aq taw readers semua tak macam tu kan...





Bersama lah kita menjaga kebersihan tandas...
Terima kasih kerana membaca........ ;)

Monday, July 11, 2011

Hari malas sedunia...


Isnin datang lagi????

Aq ishtiharkan Isnin adalah hari malaz sedunia merangkap hari yang x ceria langsung berbanding hari Jumaat and Sabtu...Perghhh main suka2 hati aq jek nak ishtiharkan macam tu kan...Bukan aq sorang je rasa macam ni kan,bagi pelajar ke,orang yang dah bekerja ataw sapa-sapa pon,mesti rasa ape yang aq rasa sekarang nyh...

Peristiwa setiap kali hari Isnin :

Set jam  pukul 5.30 pagi,nak sembahyang subuh lagi...

Bila jam dah menjerit2,postpone ag 5,10,15,20 minit lagi..

Bahagianya sambung tido sekejap kan,pastu mula la betulkan posisi badan,tarik selimut lagi...

5,10,15,20 minit pon berlalu sehingga berjam2 lamanya...

Matahari dah kat atas kepala baru nak sedar yang hari tu kena kerja...Gelabah la nak gosok baju  and mandi...

Bila time mandi,korang mesti tido time gosok gigi kan...budget amek feel time gosok gigi lah kononnye...jangan tiru perangai tersebut okkay...

Time nak g kerja or whats so ever,mula la nak speed laju2 mengalahkan kat litar Formula 1.Bagi yang naik public transport,mula la nak maki hamun driver suruh laju2...



Kita semua sama jek,bila tiba hari Isnin...Hari malas sedunia...Hari yang berserabut...Bila mula hari Isnin...Kita akan mula mark kat kalendar,counting untuk hari Jumaat pula....Tapi bagi aq,hari isnin,Hari yang aq paling banyak tengok jam,counting time untuk balik,padahal baru jek sampai office.Plan apa yang patut aq buat bila balik rumah,dan yang semestinya TIDOR lah jawapannya...





Terima kasih kerana membaca............. ;)

Friday, July 1, 2011

Ku bersyukur...


Menadah tangan...

Ku bersyukur ya Tuhan,Kau limpahkan rezaki berlimpah ruah sampai aku tak dapat nak berkata apa-apa..Mula-mula Kau beri kesusahan untuk aku mencapai apa yang aku inginkan,berusaha mencapai walau macam mana sekali pun..Kemudian,Kau berikan aku peluang untuk memilih mana yang terbaik untukkku walaupun kedua-dua pilihan yang Kau berikan tidak mampu aku tolak begitu sahaja..Sesungguhnya ku bersyukur ....

.............................................................





Terima kasih kerana membaca....  ;)