Monday, July 11, 2011

Hari malas sedunia...


Isnin datang lagi????

Aq ishtiharkan Isnin adalah hari malaz sedunia merangkap hari yang x ceria langsung berbanding hari Jumaat and Sabtu...Perghhh main suka2 hati aq jek nak ishtiharkan macam tu kan...Bukan aq sorang je rasa macam ni kan,bagi pelajar ke,orang yang dah bekerja ataw sapa-sapa pon,mesti rasa ape yang aq rasa sekarang nyh...

Peristiwa setiap kali hari Isnin :

Set jam  pukul 5.30 pagi,nak sembahyang subuh lagi...

Bila jam dah menjerit2,postpone ag 5,10,15,20 minit lagi..

Bahagianya sambung tido sekejap kan,pastu mula la betulkan posisi badan,tarik selimut lagi...

5,10,15,20 minit pon berlalu sehingga berjam2 lamanya...

Matahari dah kat atas kepala baru nak sedar yang hari tu kena kerja...Gelabah la nak gosok baju  and mandi...

Bila time mandi,korang mesti tido time gosok gigi kan...budget amek feel time gosok gigi lah kononnye...jangan tiru perangai tersebut okkay...

Time nak g kerja or whats so ever,mula la nak speed laju2 mengalahkan kat litar Formula 1.Bagi yang naik public transport,mula la nak maki hamun driver suruh laju2...



Kita semua sama jek,bila tiba hari Isnin...Hari malas sedunia...Hari yang berserabut...Bila mula hari Isnin...Kita akan mula mark kat kalendar,counting untuk hari Jumaat pula....Tapi bagi aq,hari isnin,Hari yang aq paling banyak tengok jam,counting time untuk balik,padahal baru jek sampai office.Plan apa yang patut aq buat bila balik rumah,dan yang semestinya TIDOR lah jawapannya...





Terima kasih kerana membaca............. ;)

No comments:

Post a Comment