Wednesday, July 13, 2011

Kencing bersepah..



Nak share 1 cerita lah ngan korang-korang semua,cerita yang segar and terbaik dari ladang...menggelikan dan pengotor giler-bagi aq lah,x taw lah korang dah baca nanti macammana pulak reaksi korang...

Cerita bermula... :

Korang pernah tak 1 tempat kerja dengan budak-budak tadika or kanak-kanak kecil yang x taw ape-ape langsung,opkos lah x penah and memang x de langsung kan...Nak bawak anak join kita kerja pon mustahil skali...Tapi hari ni aq rasa ade jugak budak tadika yang berkerja di area and 1 floor dengan opis aq nyh...Guess what...!!!


ok,straight to da point...

Tadi aq pergi toilet,nak buang air...and you know what,1 toilet bau hancing giler...Sebelum-sebelum nyh x de pon berlaku macam ni,ok jek kalau nak p toilet or even nak melepak dalam toilet pon bole walaupon toilet kat floor aq nyh dikongsi dengan 20 opis yang lain..Makcik cleaner pon bersihkan toilet setiap hari...Ok,fine disitu..







Aq pon dengan baik hati cari lah mana datangnye bau yang hancing tuh,OK NOTE di situ... nak termuntah aq,knape lah ade jugak perempuan yang kencing bersepah mengalahkan orang lelaki nyh...sorry bagi kaum lelaki..padahal dekat jek kot dengan toilet bowl tuh,nape lah bole pulak ko kencing di area toilet bowl tuh..Kencing ko dah la KOTOR,warna kuning keorenan okkay..Untuk maklumat bagi semua pembaca,air kencing warna jernih menandakan kita banyak minum air masak..Adoila,aq x taw nak cakap ape dengan spesis PENGOTOR macam nyh...Bagi korang pulak macam mana???



Tambahan lagi,dah la kencing bersepah kat situ,KO tambahkan pulak ngan perangai PENGOTOR ko tuh,yang KO masukkkan getah paip dalam toilet bowl tuh kenape???!!! Xfaham betol lah dengan perangai orang yang buat macam tuh...Kesian kot kat makcik cleaner esok pagi,nak kena lah pulak tutup hidung semata-mata nak membersihkan kencing bersepah tuh...Nak kata tak le pikir,sape yang bekerja kat floor nyh semua educated based kepada company yang ada...Ok,sorry,saya memeng emo bab-bab kebersihan nyh..



So,kepada pembaca-pembaca,even toilet korang ada makcik cleaner nak bersihkan setiap hari pon,tolong lah lepas melepaskan apa-apa pon,FLUSH tandas tuh balik...Tu pon untuk kebaikan bersama...Kita pon rase selesa nak guna balik lepas tuh...And aq taw readers semua tak macam tu kan...





Bersama lah kita menjaga kebersihan tandas...
Terima kasih kerana membaca........ ;)

No comments:

Post a Comment