Monday, August 15, 2011

Another 15 days to go..

Assalamualaikum 



Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak peeps even sudah terlambat sangat nak wish kat korang...Pejam celik sudah genab lah kita menunaikan ibadah ramadhan yang ke-15 hari,esok masuk lah hari ke-16 pulak..Selepas genab sebulan kita berpuasa tibalah pulak masa yang ditunggu-tunggu iaitu 'RAYA'..


Bagi korang yang belum tahu,sekarang nyh aq sudah pon selamat melanjutkan pelajaran dalam Human Resource..Saje nak inform..And disebabkan itu juga lah,belog aq nyh terperap jew tanpa sebarang update mahupon entry-entry pendek..Kekangan masa yang tak dapat dielakkan padahal hati aq ni meronta-ronta nak update belog...ok,itu cerita tambahan sahaja..  Once again,maafkan kesalahan aq nyh..



Pengalaman menjalani ibadah puasa sebagai seorang student agak mencabar lah juga,tambahan pula Limkokwing University nyh International punya University,So bila sebut pasal International.Bila pergi campus terpaksa lah menahan mata dan gelodak perut,tambah-tambah pula waktu tengahari..Cafe sentiasa dibuka seperti biasa even korang berpuasa okkay..Bau-bauan seperti Chicken Chop and whatsoever akan mula menusuk kekalbu dan perut pon mula lah mengambil bahagian dalam bergendang sakan..



Terpaksa lah tahan godaan yang melanda..Bila dah sempurna kita berpuasa sampai waktu Maghrib,hati pon berasa puas dan bersyukur kita telah sempurna menjalani ibadah puasa pada hari tersebut..


Korang dah bayar zakat belom???Just nak remindkan zakat jangan lupa dibayar okkay,rasa-rasanya banyak kaunter yang dibuka bagi membayar zakat,even dipasar-pasar malam pon mereka provide kan ruangan bagi membayar zakat..


oklah,rasa-rasa nya sampai setakat nyh dulu aq membebel..esok kita sambung lagi,sampai lah korang rasa muak nak baca belog aq nyh...hope jagan lah muak..  selamat berpuasa pada esok hari,jagan tengahari buka periuk kat dapur pulak..Sentiasa ingat,walaupon tak ada orang yang nampak,tapi Tuhan di atas nampak and tahu setiap perbuatan kamu..












Terima kasih kerana membaca...... ;)

No comments:

Post a Comment