Wednesday, November 30, 2011

### Wednesday-2 ###

Short update untuk hari rabu....heeeee~
berada dalam mood Final exam-tinggal 1 paper lagi...after that,kite boleyh enjoy-means FREE.....

So ape kate hari rabu yang indah ni,kita layan lagu dari Avril Lavigne okies.....
;)






Terima kasih kerana membaca.......;)

Love,
Norafiza Syakilla

Tuesday, November 29, 2011

kisah pembiakan lemak...

ape kena mengena tajuk entry dengan point2 kali nyh...????
ceteka ceteka.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Wehuuuuuuu~
dengan berbesar hatinya saya mengumumkan bahawa saya akan bercuti dari mentelaah buku bermula dari 3-11-2011 sehingga 19-2-2012.....Sebarang pertanyaan mengenai buku-buku sama sekali tidak akan dilayan...
Oleh itu mari kite lompat dan jerit ramai-ramai....
pandang-kiri dan kanan dulu okkay.....Kalo x anda akan dirakam....Wakenabebbbb!!!!


Untuk tempoh selama 2 bulan ini,ape aktiviti yang paling berfaedah.....???bulan 12,of course lah time kenduri kendara,so pembiakan lemak akan berleluasa,I DONT LIKE.....lemak sana,lemak sini...FINE...

xkan nak bergosip kot hari-hari...nanti lame-lame reporter yang tak bertauliah tuh hilang modal pulak nak bergosip sakan...Hilang pahala and tambah dosa,sungguh berat u'ols....

So what should i do????

Business sendiri mungkin...????akan dipertimbangkan.....I <3 business,I <3 Money tapi dari hasil usaha and titik peluh tanpa mengharapkan sesiapa.....idea sudah ada,tinggal masa untuk ditranform mrnjadi kenyataan...

oleyh itu,lepas habis last paper,Business law jumaat nih,akan berdiskusi denagn mak.....heeeee~adakah hajat ni akan ditunaikan...????

Sama-samalah kite berdoa.....



Laayan kan jelah gambar berangan main saleji nyh,mane taw 1 ari nanti jadi kenyataan....


Psssstt pstttttt,nak bisik... : 
sape taw demand Human Resource kat US sekarang ni amat menggalakkkan ,tugas anda untuk rebut peluang bekerja kat luar negaraadalah dengan ,blajar lah bersungguh-sungguh,tetapkan target untuk achive....insyaallah,akan diredhai.....and mane taw 1 hari nanti boleyh main saleji same-same....




Terima kasih kerana membaca......  ;)



Love,
Norafiza Syakilla

Friday, November 25, 2011

harimau malaya vs arnab....



A lion was running after a small rabbit,
The lion tried his best,
But was not able to catch it...

it stop and said :::
"I'm the king of the jungle,i have 4 strong legs and good  physic,
 but still i couldn't catch you....""
WHY???

The rabbit replied ::
Dear lion,you were running for your life,
BUT i was running for MY LIFE..!!
This is the world,
Run for your life!!

SUCCESS WILL BE OURS,GUARANTEED!!
Its not over until we win.....




Terima kasih kerana membaca.... ;)
Love,Norafiza Syakilla....



Wednesday, November 23, 2011

### Wednesday ###

Expression show the emotion,feeling....

Tuesday, November 15, 2011

Case study,any solutions peeps..??

Hye sayang-sayang semua.....

Harini,hari yang tak berapa nak ok sangat,fikiran bercelaru..maybe disebabkan final exam yang bakal dihadapi next week...wish me luck ya peeps...I totally hate this feeling,i hate it...

Pernah tak anda semua menyesali something yang dah lepas??? Bila difikir-fikirkan balik why we do this and that..ape solutions yang korang akan buat... Masihkah anda semua berhubung dengan bekas kekasih anda?Apa perasaan anda...

Example :   one of my friends cases
 Break-up with their ex bf/gf tanpa bagitahu sebab yang sepatutnya atas sebab-sebab tertentu.Berpisah di Yahoo massenger,look like tak formal lah kan...And now their ex dah engaged,so as ex tak boleh ke mereka berkawan semula,bukan sebagai pasangan kekasih or bekas kekasih but as friends..Salah ke sebagai ex nak bertanya khabar sebagai kawan?Past is past,kita pon pernah buat silap and tak boleh ke nak jernihkan kembali hubungan sebagai kawan....




Adakah pernah terjadi juga pada korang-korang benda macam ni berlaku.Apa solutions yang baik untuk mereka kekal sebagai kawan walaupon pernah sayang menyayang.???Any idea .....Kongsikan pengalaman anda di ruangan comments....Kerjasama amat dihargai..


***Ohhhh btw,pada peminat twilight, twilight-breaking dawn part I akan ditayangkan dipawagam nanti....;)



Terima kasih kerana membaca.... ;)

love,
Norafiza Syakilla

Berubah dan Perubahan ..

hye sayang-sayang semua.....


Sudah lame lah tangan ni tak menari-nari di laman blog ku ini....Diatas tanggungan kerja yang sangat lah banyak.Assignment yang meninggi setinggi Gunung Everest (saje auta) .. Akhirnya tibalah masa untuk concentrate for final exam.Terasa capat sangat masa berlalu,banyak masa yang dihabiskan untuk bermacam-macam benda..


Banyak perubahan yang berlaku di masa menghilang kan diri macam biskut Chipsmore ni..


Perubahan yang mendatangkan kebaikan kepada environment sekeliling....Berubah mengambil masa yang agak lama bagi memikir kan kebaikan kepada satu-satu perubahan...Berubah tak boleh secara paksaan,biarlah berubah dari hati sendiri.Nescaya,perubahan yang diambil tu akan kekal hendak-Nya.


Even berubah,kita tetap menjadi orang yang sama,rupa,perwatakan,minat dan tabiat tetap yang sama.Berubah sedikit-demi sedikit,take time...Jangan terlalu mengejar kesempurnaan,or rushing.Oleh itu keluarga,rakan-rakan mestilah memberikan sokongan dan semangat kepada orang yang sudah mengambil langkah atau keputusan untuk berubah.Berubah umpama berhijrah,lama-lama kita sendiri akan faham apa makna berhijrah.


Kita tak boleh nak jadi sempurna even sudah berubah,tapi kita boleh jadi atau cuba jadi sempurna dengan memperbaiki apa yang kurang...


Oleh itu,sayang-sayang semua berubah lah mengikut kehendak sendiri,berhijrah kepada something yang positive.tinggalkan yang negative...Semoga diberkati selalu..




Terima kasih kerana menbaca...  ;)

Love,
Norafiza Syakilla