Tuesday, November 15, 2011

Berubah dan Perubahan ..

hye sayang-sayang semua.....


Sudah lame lah tangan ni tak menari-nari di laman blog ku ini....Diatas tanggungan kerja yang sangat lah banyak.Assignment yang meninggi setinggi Gunung Everest (saje auta) .. Akhirnya tibalah masa untuk concentrate for final exam.Terasa capat sangat masa berlalu,banyak masa yang dihabiskan untuk bermacam-macam benda..


Banyak perubahan yang berlaku di masa menghilang kan diri macam biskut Chipsmore ni..


Perubahan yang mendatangkan kebaikan kepada environment sekeliling....Berubah mengambil masa yang agak lama bagi memikir kan kebaikan kepada satu-satu perubahan...Berubah tak boleh secara paksaan,biarlah berubah dari hati sendiri.Nescaya,perubahan yang diambil tu akan kekal hendak-Nya.


Even berubah,kita tetap menjadi orang yang sama,rupa,perwatakan,minat dan tabiat tetap yang sama.Berubah sedikit-demi sedikit,take time...Jangan terlalu mengejar kesempurnaan,or rushing.Oleh itu keluarga,rakan-rakan mestilah memberikan sokongan dan semangat kepada orang yang sudah mengambil langkah atau keputusan untuk berubah.Berubah umpama berhijrah,lama-lama kita sendiri akan faham apa makna berhijrah.


Kita tak boleh nak jadi sempurna even sudah berubah,tapi kita boleh jadi atau cuba jadi sempurna dengan memperbaiki apa yang kurang...


Oleh itu,sayang-sayang semua berubah lah mengikut kehendak sendiri,berhijrah kepada something yang positive.tinggalkan yang negative...Semoga diberkati selalu..




Terima kasih kerana menbaca...  ;)

Love,
Norafiza Syakilla




No comments:

Post a Comment