Monday, December 19, 2011

Quiz maut....

Asssalamualaikum.....



Ape khabar readers semua....belog aq nyh da macam biskut chipsmore le gamaknye...kejap ada info baru and lame jugak berhibernasi...al maklumlah cuti sem sudah bermula...ape lagi,kasi can lah nak berehat-rehat sikit sambil bergoyang-goyang kaki tanpa memikirkan apa-ape masalah...E'eh,actually kita nak bercerita sikit lah....Cerita nyh actually dah 2 minggu berlalu,saje nak peram lelame kasi basi sikit,nanti bialah keluar dengan bau-bauan yang wangi belaka..heeeee~auta lebih..


Idea ni tercetus bila cek gambar-gambar,ade pulak story mory yang lupe nak hupdate and terselit dicelah-celah gambo lain,nampak sangat lah tuannya malas nak belek-belek gambo..Kesian kat kawan-kawan ye,gambo nye lupe nak dipromosikan,bole le jadi agen pencari jodoh yang tak bertauliah sekejap..


Walaupun 2 miggu lepas,cuti sem dah bermula,kitorang kena lah stay beberapa hari di kampus untuk menghabiskan masa....heeeeee~...Actually kena participate dalam quiz competition yang tak dijangka...Kitorang ingat kena attend untuk suka-suka tetapi sebaliknya berlaku..OHH,lagi satu,untuk mendapat extra marks...OK,FINE disitu....


Jeng jeng jeng...Bila masuk je kelas,lecturer suruh buat group...each group 3 person only..ok,need to find and set group....After that,setiap 3 group kena lawan jawab quiz,marks paling tinggi dia lah pemenang bagi each 3 group tu.Berdebar-debar mak time tuh,tak readt ape-ape langsung,main redah jew menjawab,nasib lah kami bersepakat membawa berkat kejayaan,cehhhh....


Alhamdulillah group kami menang 1st round and bole pergi next round..NEXT ROUND!!!..Heeee~ Soalan time tu banyak dari pengetahuan am,account and sports..HELLO,kami budak-budak biznez okkay,ingat tak tahu pasal sukan kew?Actually tahu lah sikit-sikit tapi pasal bola je lah.Honestly kalau yang lain-lain pasal sports memang mak tak tau okkay....


After 2 days,kami pergi 2nd round pulak..Actually ade dengar-dengar sumber yang munasabah kate,if group yang menang dalam quiz ni,kena lah menjadi wakil untuk masuk competition yang lain,iaitu lawan university mana-mana lah kan...Group kami pon set mind lah untuk kalah....KALAH and bukan MENANG...!!!jelas tak di situ...If kalah kami x payah lah datang kampus lagi and boleh menikmati cuti dengan aman dan damai...


Okkay,ade lagi ni,jangan muak and temuntah pulak nak bace leteran and kemengarutan aku yang entah ape-ape nyh..Masuk je kat kelas tu,lecturer suruh pulak menghabiskan mas adulu tengok movie Karate Kids sambil menunggu group-group yang lain untuk datang....Tunggu-tunggu tak juga muncul-muncul.Guess what???!!!Hanya ade dua group saje....heeeee~


 

Ala.....dayah tutup mata pulak....



Dua group pon,dua group lah....jawab je lah merapu meraban...Opssss,jangan lupe,misi kita adalah untuk kalah....!!!Benar bagai dikata,kami kalah and dapat tempat kedua dalam quiz competition tu...Tapi kami kalah bermaruah,kalah 2 mata aje....Soalan nya based pada klip video yang dimainkan....iaitu pasal SPORTS...nama-nama sukan lah ape lah...addoiiiii,redha aje lah nak menjawabnya,nasib ada pilihan jawapan...Main lat tali lat dulu nak jawab soalannya.....kepada group yang menang,gud luck untuk korang.


Alhamdulillah 2nd place pon jadilah...dapat jugak hadiah....tapi korang pelik tak???selalunya ada tempat pertama hingga ketiga kan?Agak-agak sape lah group yang jadi tempat ketiga tu????heeee~.aq pon tak de jawapan untuk tu....


Heeeeee~,nasib korang lah kena membaca story mory aq nyh yang da macam karangan..alaa.....bukan selalu dapat tulis pepanjang nyh....Ape-ape pon,korang layan kan ajelah gambo yang kitorang snap ni...entah ape-ape gaya...




Suka sangat kat gambar ni,sebab lecturer hensem yang tolong snap kan gambar,walaupon hasil nya tak berapa nak cantik sangat....heeee~apsal aq nampak pendek and gelap???? 



Hamboiiii korang..... 








Muka da macam ikan buntal dah tu.....kutuk diri sendiri...


Rindunya kat kawan-kawan,study sesame...nanti abiz cuti kita jumpa okkay untuk next semester...wehuuuuu~buku ohhh buku,tunggu lah tuan mu ini.....


Pstttt pstttttt : cuti-cuti ni anda semua pergi mane???kite baru je balik dari cuti-cuti malaysia kat Port Dickson jew.....nanti nak update lah,bez sangat....walaupon hakikatnya,saya anak Negeri Sembilan dan tinggal di Negeri Sembilan.. ;) Nak tau ape yang beznya.....Tungguuuuuuuuu.......


Terima kasih kerana membaca...................... ;)


Love,
Norafiza Syakilla


No comments:

Post a Comment