Tuesday, November 27, 2012

Keterujaan Melampau...

Assalamualaikum.....



YIPPPPPIIIIII....
happy i am...
nak taw kenapa?cuba lah teka....
cuba lah..... okkay, x nak bagi tau lagi lah.....
Bagi cuci mata dulu n tengok keterujaan melampau....nak tau lebih lagi??
Sila tggu next entry bole?masih  bertungkus lumus menyiapkan assignment yang tough nih,after that kite boleh berdating depan belog ini....cant wait okkay...




Take 1,tunjuk peace dulu......




Take 2,teruja sangat sampai mulut ternganga.... ;)






SEBAB.......






Ini lah puncanya.....


Agak-agak ape yang related dengan gambar ni???






Terima kasih kerana membaca..... ;)

Love,
Norafiza Syakilla
LONDON,UK

Monday, November 19, 2012

Selamat hari jadi Mak... ;)

Assalamualaikum....


17/11/2012
Tarikh ni adalah tarikh ulang tahun kelahiran mak,Junaidah Binti Abdullah ke XX tahun... ;)
Rasa terkilan coz tak dapat nak sambut sama2,tapi mengenangkan perjuangan yang belum selesai lagi kat London ni,ku kuatkan semangat tok tempuh hari-hari yang akan mendatang...
Emak, sayang mak sangat-sangat..

Teringat pulak tahun-tahun yang lepas,asal nak dekat dengan birthday mak je,dok pakat ngan abang beli kek ,tepat je pukul 12 kami pon keluarkan kek and paksa mak tiup lilin... Bukannya memaksa sangat,tapi kami nak mak ingat yang kami semua sayang mak sangat-sangat and kami x kan pernah lupa lagi...


SEBAB


Dulu pernah lah jugak mak mogok tak nak masak,mak duduk jew tengok tv dari pagi sampai lah petang even x nak cakap ngan sesape pon,bile ditanya mak buat dekk jew..memang pelik time tuh tapi rupa-rupanya at that time birthday mak,x de sorang pon ingat even ayah pon lupe hari tu...Ape lagi bergegas lah kami semua ikut ayah pegi beli kek petang tu and malamnya pula ayah belanja makan kat luar....Sejak peristiwa tu,sampai sekarang kami semua tak lupa lagi....


Emak....
semoga mak diberikan kesihatan yang baik,and lebih baik bagi hari-hari yang akan mendatang,kami susah hati kalau tengok mak sakit,dipermudahkan perjalanan kita didunia dan akhirat kelak..Dijauhkan dengan musibah yang berat dan x mampu kita pikul.Dijauhkan dengan hasat dengki manusia dan syaitan..terima kasih mak kerana sabar dengan kerenah kami adik beradik,x termampu kami membalasnya.Even jauh dari Malaysia,hanya doa je yang boleh dikirim untuk mak,ayah dan family.Dan moga-moga kita diberi peluang untuk pergi ke rumah Allah kelak,Insyaallah..

KAMI SAYANG MAK
1.Nasharudin Bin Abu Bakar (Ayah)

2.Mohd Khairul Azreenee
3.Norafiza Syakilla
4.Noraliya Shafrina
5.Mohd Mustakim
6.Mohd Iqbal Iman














 Gambar sebelum berlepas ke London.insyaalah kita akan berkumpul lagi di pertengahan bulan 1 tahun depan.. ;)







Terima kasih kerana membaca..... ;)

Love,
Norafiza Syakilla
LONDON,UK


Friday, October 26, 2012

selamat hari raya korban 2012

Assalamualaikum....


Selamat hari raya korban pada warga-warga bloggers,family and kenalan di Malaysia...
Anda bekorban lembu...
kami bekorban jiwa dan raga di bumi London...


Ape bole buat,hidup perlu diteruskan,hati kena cukup tabah beraya diperantauan buat kali pertama dan mungkin yang terakhir kottt....
baru merasa,ohhhh begini lah pelajar-pelajar yang kat luar negara rasa bila tiba nya hari raya....
Seriously,memang terasa sangat sedih and hiba,bila dengar lagu raya or takbir dalam youtube,automatically air mata akan gugur...


ok,x nak cerita panjang sangat,aq dah turn on mood raya + sedih....
huarghhhhh...
nak lemang ayah n rendang mak buat....
sini tak sama dengan malaysia...
rindu korang...


PEACE tok hari raya,dalam hati tak sape yang tahu.. ;(



Rindu mak n ayah...


kesayangan hamba...


my only one adik pompuan... 


akim yang semakin membesar...n didil yang aunty geram..aummmm


abangku yang hensem...


my only one <3...



Opssss...lupe nak mengadu,maybe berkat nak bekorban raya ni kan,kami bole exempted subject finance kat sni,means x de subject for corporate finance lagikkk...yippppiii...
bole raya dengan aman,kalo tak hari raya kena jawab exam....
super duper bole bergembira.... ;)


And aktiviti tok hari raya disini maybe dalam keadaan yang bersederhana...
pergi sembahyang raya,jamuan hari raya di high comm or malaysia hall...
petang ada jamuan raya di kampus + ada karaoke yawwww....
yipppi....
bole melalak sampai runtuh bangunan n hujan kat kota london nih...


Once again,selamat hari raya korban...
makan rendang,lemang  or ketupat tu ingat-ingatlah kami di perantauan ni...



Terima kasih kerana membaca..... ;)

Love,
Norafiza Syakilla
LONDON,UK

Sunday, October 14, 2012

Berdating bersama PM

Assalamualaikum....


Hye readers...
Lame tak bersua kat muka Belog ni...
masih lagi cuba menyesuaikan diri and cuaca di London.
Sekarang suhu bole cecah 2-9 darjah celcius...
bole la diibaratkan macam duduk dalam peti sejuk kalo korang nak rase macam mane. So far,aku sukeee sangat.Kalau nak  ambil gambar pon,bole la feel macam dalam hollywood punye movie.Alhamdulillah,akhirnya tercapai jugak lah impian nak jejak kaki di negara orang.Bak kata pepatah jauh perjalanan luas pemandangan.

Kat sini kita boleh lah belajar culture diorang,ikut ape yang baik and jangan nak ikut kalau benda-benda yang mengarut..Diorang respect orang luar macam aku ni,understanding.So far,tak ade lagi masalah dengan orang-orang kat sini...

Haaaaaaaa......
Kali ni aku nak rewind balik ape yang jadi kat Malaysia before kitorang nak terbang ke London ni..."Berdating dengan PM" yooooo....jangan jeles!!! 
Actually as sponsored student kami dapat invitation lunch bersama PM di kediaman beliau kat Putrajaya tuh...Terpegun sekejap tengok interior nyer...Superbbb...Walaupun beberapa jam je lagi aku nak terbang,demi PM aku pegi jugak..Lagi 1,dapat lah jugak aku interprem masuk dalam Buletin Utama malam tu jugak...





See,muka ku yang ceria dapat makanan yang sedap..Makanan tegahari kami disediakan oleh D'Saji by Felda,memang sedap okkay.Sampai licin lah kitorang sapu semua lauk pauk yang sedap-sedap belaka tu but aku paling suke desert nyer,walaupun desert simple tapi cukup membuatkan aku senyum sokmo,ice-cream coklat and brownies sajooo...Aku memang nak tunjukkkan gambar makanan yang sedap tu but unfortunately gambar tu sume ade dalam fon,kekangan masa nak transfer gambar tu semua,so korang kena lah tengok sajooo gambar-gambar ape yang ade ni...




 Peace semua....say cheese....ehhhh,tak nampak gigi pon... 



Semua menikmati makanan yang sedap-sedap tu,sampai x tengok camera pon...haishhhhh





Gambar atas ni haruslah gambar upacara penutup bagi sesi makan tengahari tuh...Ape lagi,upacara yang membuatkan semua orang senyumm...Dapat duit tok berjoli di London la jawabnyer... ;) Thanks PM,thanks family coz support tak kira masa,thanks Limkokwing University and thank you so much Felda...Kerana kalian semua,kami berada di  SINI...






Akhirnya,kami diterbangkan disini....Tunggu entry yang seterusnya SOON okkay... Sentiasa ingat hujan emas di negeri orang hujan batu di negeri sendiri...Ehhhhhh,betul ke pepatah tu??Aq konpius sekejap...





Terima kasih kerana membaca..... ;)

Love,
Norafiza Syakilla

Monday, September 24, 2012

Say Hi to London II

Assalamualaikum....

ok...entry ni tok pembuka bicara yang aku dah berada di London....
how excited i am....
entry ni aq just pos gambar dulu.....
nanti ade free kite story from the beginning...


















Gambar ni sume time kitorang pegi jalan-jalan area Oxford street n Camden Town...Best tengok n belajar di tempat orang...tak abiz nak explore lagi.....nanti gambar2 yang lain akan menyusul... ;)


Terima kasih kerana membaca..... ;)

Love,
Norafiza Syakilla


Tuesday, September 11, 2012

Say Hi to LONDON....!!

Assalamualaikum.....



Hi London....!!!
Mesti korang tertanya-tanya pasal tajuk entry yang tak berapa nak gempak ni kan....
yup....
CONFIRMED...!!!
Aku akan terbang ke London soon....
Which is next week,23rd SEPT 2012...
Tersangat lak excited nye aku....

Nak dijadikan cerita,last week 100 student yang terpilih baru dapat tau yang kami layak untuk further study 1 semester di Limkokwing London... ;)
Keesokan harinya,kami digesa untuk pergi buat passport,bayangkan pukul 6.00 pagi kena berkumpul ramai-ramai...
After that,pergi kat putrajaya,tggu la office bukak which is ade la more than setengah jam kami kena tggu office buka coz diorang tak nak buang masa kena tunggu lame-lame nak collect passport...
Banyak prosedur lain yang nak diuruskan....
PHUIIIIHHHH....
Mata dah rabak kot time tuh,ditambah pula tak breakfast..memang rase nak pengsan lah....

Seminggu telah berlalu,kami dapat tau pulak date dah kena postpone and confirmed 23 sept kami akan meninggalkan Malaysia tercinta....
selama 4 bulan jauh di perantauan....
Aku bersyukur sangat-sangat dapat peluang keemasan nih....
bukan senang nak dapat...

Terima kasih kat FELDA and PM kita coz beri peluang kepada kami....
Actually,trip nih hadiah kepada kami diatas pencapaian cemerlang dalam akedemik...

bak kata pepatah:
bersusah-susah dahulu,
bersenang-senang kemudian...

 At least ada jugak orang nak hargai and bagi reward atas usaha keras kami....
;)
Kalau korang kat tempat aku,ape yang korang rase???
Of course rase bersyukur and happy kan....


Ok,next entry aku akan story pulak pasal preparation aku nak ke London ni....
sebab time kitorang nak pergi ni musim sejuk dah nak mula....
jadi teruskan membaca blog ni ya.... ;)


  Edisi pengenalan : inilah London...






Terima kasih kerana membaca..... ;)

Love,
Norafiza Syakilla


Wednesday, August 1, 2012

ooohhh ramadhan

Assalamualaikum...


Hye reader's..
memang dah tau dah,agak terlambat tok aku ucapkan
 "selamat menunaikan ibadah puasa"
heeeee..and aku tahu sangat yang dah beberapa bulan x update ape-ape langsung.
and now,dah register for new semester which is "im officially in semester 5"
another 1 semester left...
huarghhhhh....
terasa cepat gile masa berlalu.....
tahun ni maybe tahun terakhir beraya sebagai student and menerima duit raya.....
(itu lagi sedih)
pejam celik kite pon dah masuk puasa ke 12,another 18 days lagi nak raya....
baju raye pon x cari lagi...clumsy sangat-sangat..


ok reader's..
ada mase kite update lagi....
banyak sangat nak sory mory



Terima kasih kerana membaca..... ;)

Love,
Norafiza Syakilla

Sunday, March 25, 2012

Gigi ohhhh Gigi..


Assalamualaikum....


Alhamdulillah,sakit gusi ku telah berakhir...yippppii...Terasa seperti satu beban dah habis.Kalau tak,melepek jew lah kat atas katil.Pastu nak nangis jeew kalau dah rasa sakit sangat.Sampai demam-demam sakit gusi ni..Ingatkan adelah gigi geraham bongsu nak kluar coz dah bengkak-bengkak plus dah luka sikit gusiku...

Nak tak nak,even takut ngan doktor gigi,terpaksa lah ku gagah kan kaki menapak ke klinik gigi...Doktor tu punya lah cungkil2 gusi aku,pe lagi kasi jerit lah...

Alhamdulillah,aku x de keempat-empat gigi bongsu...Just bengkak gusi tok 1st time,tu kira ok bak kata doktor...Yippppi...Makan ubat,after 2or 3 hari bengkak  tu pon dah surut... ;)

Now,next step nak kena kuatkan mental n fizikal nak pakai braces for gigi atas....Nak betulkan alignment gigi atas,rase x sabar pon ade jugak coz style and nampak rare kalau pkai braces walaupon dalam masa yang sama alignment gigi dapat diperbetulkan..

Hope bln7 ni dapat lah direalisasikan.Cuma nak survey klinik gigi yang betul2 ok and senang nak pergi follow up setiap bulan...


tempek gambar skali kat sini... ;)

Terima kasih kerana membaca..... ;)

Love,
Norafiza Syakilla

Saturday, March 24, 2012

Kadang-kadang / Sometimes

Assalamualaikum.....


Kadang-kadang kita lost..
Kadang-kadang kita tak tahu apa yang kita rasa
Kadang-kadang kita bermain dengan api dan perasaan sendiri
Kadang-kadang kita keliru...
Kadang-kadang kita menyesal dengan apa yang jadi dan apa yang kita buat...
Kadang-kadang kita diluar kawalan dan minda
Kadang-kadang kita terasa seperti ingin menangis pada bahu seseorang....
Kadang-kadang kita cemburu dengan orang lain,kebahagian dalam hidup...Sedangkan bila kita tengok balik pada diri sendiri.Kita tertanya-tanya,apa yang telah kita capai selama ini...
Kadang-kadang kita terpaksa redha dengan apa yang berlaku,hidup perlu diteruskan...Even pahit,tetap juga akan ditelan.Dalam terpaksa..
Kadang-kadang terasa cepat waktu berlalu...Kalau lah boleh diputarkan kembali...
Terlampau banyak kadang-kadang yang susah untuk ditafsirkan...


Walau banyak kadang-kadang yang ada dan bermain dalam diri kita....Aku yakin Tuhan maha adil dan mengetahui segalanya....Segalanya telah tersurat dan tersirat...Aku redha...



Terima kasih kerana membaca....

Love,
Norafiza Syakilla

Thursday, January 26, 2012

Di atas satu cinta.....

Assalamualaikum.....

Im back.....Untuk....
Berkongsi lagu best lagi syahdu dan menangkap kalbu serta jiwa..Sharing is caring,tak salah bukan..Even lagu ni tahun lepas punya lagu tapi kita tetap nak post and share jugak dengan kamooo-kamooo
Layan kan ajelah lagu ni ye...









Terima kasih dengan waktu anda....


Love,
Norafiza Syakilla

Sunday, January 1, 2012

Hari pertama di Tahun Baru

Assalamualaikum....


Selamat Tahun Baru...2012



Terima kasih kerana membaca..

Love,
Norafiza Syakilla