Sunday, March 25, 2012

Gigi ohhhh Gigi..


Assalamualaikum....


Alhamdulillah,sakit gusi ku telah berakhir...yippppii...Terasa seperti satu beban dah habis.Kalau tak,melepek jew lah kat atas katil.Pastu nak nangis jeew kalau dah rasa sakit sangat.Sampai demam-demam sakit gusi ni..Ingatkan adelah gigi geraham bongsu nak kluar coz dah bengkak-bengkak plus dah luka sikit gusiku...

Nak tak nak,even takut ngan doktor gigi,terpaksa lah ku gagah kan kaki menapak ke klinik gigi...Doktor tu punya lah cungkil2 gusi aku,pe lagi kasi jerit lah...

Alhamdulillah,aku x de keempat-empat gigi bongsu...Just bengkak gusi tok 1st time,tu kira ok bak kata doktor...Yippppi...Makan ubat,after 2or 3 hari bengkak  tu pon dah surut... ;)

Now,next step nak kena kuatkan mental n fizikal nak pakai braces for gigi atas....Nak betulkan alignment gigi atas,rase x sabar pon ade jugak coz style and nampak rare kalau pkai braces walaupon dalam masa yang sama alignment gigi dapat diperbetulkan..

Hope bln7 ni dapat lah direalisasikan.Cuma nak survey klinik gigi yang betul2 ok and senang nak pergi follow up setiap bulan...


tempek gambar skali kat sini... ;)

Terima kasih kerana membaca..... ;)

Love,
Norafiza Syakilla

Saturday, March 24, 2012

Kadang-kadang / Sometimes

Assalamualaikum.....


Kadang-kadang kita lost..
Kadang-kadang kita tak tahu apa yang kita rasa
Kadang-kadang kita bermain dengan api dan perasaan sendiri
Kadang-kadang kita keliru...
Kadang-kadang kita menyesal dengan apa yang jadi dan apa yang kita buat...
Kadang-kadang kita diluar kawalan dan minda
Kadang-kadang kita terasa seperti ingin menangis pada bahu seseorang....
Kadang-kadang kita cemburu dengan orang lain,kebahagian dalam hidup...Sedangkan bila kita tengok balik pada diri sendiri.Kita tertanya-tanya,apa yang telah kita capai selama ini...
Kadang-kadang kita terpaksa redha dengan apa yang berlaku,hidup perlu diteruskan...Even pahit,tetap juga akan ditelan.Dalam terpaksa..
Kadang-kadang terasa cepat waktu berlalu...Kalau lah boleh diputarkan kembali...
Terlampau banyak kadang-kadang yang susah untuk ditafsirkan...


Walau banyak kadang-kadang yang ada dan bermain dalam diri kita....Aku yakin Tuhan maha adil dan mengetahui segalanya....Segalanya telah tersurat dan tersirat...Aku redha...



Terima kasih kerana membaca....

Love,
Norafiza Syakilla