Sunday, October 14, 2012

Berdating bersama PM

Assalamualaikum....


Hye readers...
Lame tak bersua kat muka Belog ni...
masih lagi cuba menyesuaikan diri and cuaca di London.
Sekarang suhu bole cecah 2-9 darjah celcius...
bole la diibaratkan macam duduk dalam peti sejuk kalo korang nak rase macam mane. So far,aku sukeee sangat.Kalau nak  ambil gambar pon,bole la feel macam dalam hollywood punye movie.Alhamdulillah,akhirnya tercapai jugak lah impian nak jejak kaki di negara orang.Bak kata pepatah jauh perjalanan luas pemandangan.

Kat sini kita boleh lah belajar culture diorang,ikut ape yang baik and jangan nak ikut kalau benda-benda yang mengarut..Diorang respect orang luar macam aku ni,understanding.So far,tak ade lagi masalah dengan orang-orang kat sini...

Haaaaaaaa......
Kali ni aku nak rewind balik ape yang jadi kat Malaysia before kitorang nak terbang ke London ni..."Berdating dengan PM" yooooo....jangan jeles!!! 
Actually as sponsored student kami dapat invitation lunch bersama PM di kediaman beliau kat Putrajaya tuh...Terpegun sekejap tengok interior nyer...Superbbb...Walaupun beberapa jam je lagi aku nak terbang,demi PM aku pegi jugak..Lagi 1,dapat lah jugak aku interprem masuk dalam Buletin Utama malam tu jugak...





See,muka ku yang ceria dapat makanan yang sedap..Makanan tegahari kami disediakan oleh D'Saji by Felda,memang sedap okkay.Sampai licin lah kitorang sapu semua lauk pauk yang sedap-sedap belaka tu but aku paling suke desert nyer,walaupun desert simple tapi cukup membuatkan aku senyum sokmo,ice-cream coklat and brownies sajooo...Aku memang nak tunjukkkan gambar makanan yang sedap tu but unfortunately gambar tu sume ade dalam fon,kekangan masa nak transfer gambar tu semua,so korang kena lah tengok sajooo gambar-gambar ape yang ade ni...




 Peace semua....say cheese....ehhhh,tak nampak gigi pon... 



Semua menikmati makanan yang sedap-sedap tu,sampai x tengok camera pon...haishhhhh





Gambar atas ni haruslah gambar upacara penutup bagi sesi makan tengahari tuh...Ape lagi,upacara yang membuatkan semua orang senyumm...Dapat duit tok berjoli di London la jawabnyer... ;) Thanks PM,thanks family coz support tak kira masa,thanks Limkokwing University and thank you so much Felda...Kerana kalian semua,kami berada di  SINI...






Akhirnya,kami diterbangkan disini....Tunggu entry yang seterusnya SOON okkay... Sentiasa ingat hujan emas di negeri orang hujan batu di negeri sendiri...Ehhhhhh,betul ke pepatah tu??Aq konpius sekejap...





Terima kasih kerana membaca..... ;)

Love,
Norafiza Syakilla

No comments:

Post a Comment